Albanés
 
Traducción al albanés por autor desconocido.

 

HARRIM (Olvido)

Nëse më vret
tani

asnjëherë nuk do ta dish
çfarë është harrimi.

Dje unë të vrava sërish.

 

AJO IKEN (Ella va)

Ajo ikën
duke çarë ajrin,
duke zhveshur horizontin,
rikthen copëzat e harresës
kur dallgëzon buzëqeshjen
mbi mermerin e pasqyrës.

Ajo e lidh misterin si rripin e mesit,
kreh qelibarët
që durojnë furtunat,
ujit jaseminët
të larë me padrejtësi,
në buzët e saj
pikturon pafundësinë,
ndërkohë që ndërton dritaret
me dushqet përreth.

Ajo ikën
duke pjekur durimin
dhe duke u rrëmbyer
nga shtrati i saj transparent.

 

ERE (Viento)

tani mos më sill më
zërin e tij si zhurmë lumi

që në mëngjes
mblidhet kruspull nëpër kalendarë.

Thithmi hijet
gjurmëzomi nostalgjitë

se nuk dua të ruaj
asnjë copëz

nga duart e tij që mungojnë
në trupin tim.

 

© Silsh

 
 
Volver